A zseniális angol írónő, Agatha Christie sűrű vendége a világ színpadainak, elvégre gazdag munkássága temérdek izgalmas feldolgozandó művet tartalmaz. Az egyik legismertebb közülük a Gyilkosság az Orient expresszen, amelyben a világhírű belga detektív, a kackiás bajszú Hercule Poirot a hírhedt vonaton dolgoztatja meg az agysejtjeit. Nemrég még a mozik vásznain láthattuk ezt az időtálló krimit Kenneth Branagh főszereplésével, most pedig a Thália Színház készít belőle adaptációt.

A budapesti teátrum 2020. április 4-én mutatja be a darabot Szirtes Tamás rendezésében, illusztris szereplőgárdával: a nagyszerű nyomozót Szervét Tibor kelti életre, Dragomirov hercegnőt Molnár Piroska formálja meg, Helen Hubbardot pedig Gubás Gabi fogja alakítani. Persze nem csak ők utaznak majd a tháliásított Orienten: rajtuk kívül felbukkan még Bán Bálint, Mórocz Adrienn, Mózes András, Pindroch Csaba, Vida Péter, Tóth Eszter, Tamási Zoltán és Mentes Júlia Virginia is. Az alábbi videóban maga a főszereplő, Szervét Tibor mesél a részletekről:

A Gyilkosság az Orient expresszen egy nagy adag rejtélyt, korhű jelmezeket, magával ragadó atmoszférát, egyedülálló látványvilágot és „élő 3D mozit” ígér a nézőknek. A jegyelővétele már megkezdődött, ráadásul december 15-ig 10 százalékos kedvezménnyel csaphatnak le a helyekre az érdeklődők online és személyesen, így akár karácsonyra is meglephetünk vele egy Agatha Christie-rajongót.

Kiemelt kép: Molnár Piroska és Szervét Tibor (fotó: Ajkai Dávid), Gubás Gabi (fotó: Bodnár Zsófia)