Az Operettszínház tegnapi sajtótájékoztatóján fény derült a Maya című előadás néhány igazán izgalmas kulisszatitkára, ugyanis felfedték a díszlet néhány különleges elemét, illetve több dalt is meghallgathattak a sajtó képviselői.

Lőrinczy György, a teátrum főigazgatója szeretettel köszöntötte Felföldi Anikót és Harsányi Frigyest, akik az 1966-os Budai Parkszínpadi ősbemutatón Madeline-t és Charlie-t játszották. A két élő legenda örömmel emlékezett vissza a Fényes Szabolccsal való közös munkára. Bolba Tamás, az előadás zenei vezetője arról beszélt, hogy az eltűnt anyagok közül csak néhány került elő, ezért az előadás 65%-ban újonnan komponált zenéket hallhatnak majd a nézők, amelyekkel a közel 40 tagú zenekarral igyekeztek a legteljesebb mértékben igazodni az eredeti szövegkönyvhöz.

Felföldi Anikó mesélt az ősbemutatóról (Fotó: Várady Nikolett)

Réthly Attila, az előadás rendezője hangsúlyozta, hogy a Maya rendkívüli szcenikai igényű darab, hiszen egy század eleji filmgyár miliőjét igyekszik megidézni, annak backstage-ével együtt. Gém György, a darab jogtulajdonosa felelevenítette Fényes Szabolcs életútját, sorsszerű találkozását Harmath Imrével, és a revü- és jazzoperett műfajának sajátosságait.

A sajtótájékoztató az Operettszínház színművészeinek közös produkciójával ért véget, a Fogj egy sétapálcát című dalt együtt énekelte az előadás két Mayája: Fischl Mónika és Bordás Barbara, és két Charlie-ja: Dolhai Attila és Gömöri András Máté, illetve a további szerepekben látható szólisták: Gubik Petra, Szendy Szilvi, Kocsis Dénes, Brasch Bence és Dancs Annamari. A bemutató november 30-án és december 1-én lesz.

Dolhai Attila, Fischl Mónika, Brasch Bence és Szendy Szilvi (Fotó: Várady Nikolett)