A tervek szerint március 23-án vette volna kezdetét az ország egyik legizgalmasabb filmes eseménye, a Friss Hús rövidfilmfesztivál. Ugyan a járvány most ennek is elejét vette, de mégsem kell lemondanunk a rövidfilmekről: az esemény ugyanis az online térbe költözik, legalábbis részben. A fesztivál oldalán minden nap megosztanak egy rövidfilmet, amelyeket ismert emberek, filmesek és zenészek ajánlanak a közönségnek. Az első napra Reisz Gábor, a Rossz versek és a VAN rendezője írt ajánlót Márton Dániel Rossz színész című filmjéhez – amivel két éve Nagy Norbert elhozta a Friss Hús Legjobb színész-díját.

„(A filmben) nekem leginkább az tetszik, hogy 5-6 percenként kapunk valami önreflexív elemet, ami kizökkenti az embert, és elveszítjük a klasszikus mesélés kapaszkodóit. Így egy teljesen másfajta filmnyelvi játéknak adhatod át magad, amiben valóság és képzelet között talán még az alkotók sem tudják, hogy mi a különbség, engem legalábbis egyáltalán nem zavarna, ha így lenne” – írja Reisz Gábor a Rossz színészhez, amely ezen a linken nézhető meg,

Az online fesztivál második streamelhető darabját, a Hármasban című kisfilmet amely tavaly különdíjat nyert Kutzora Edina ajánlja a közönségnek. A további, naponta kikerülő filmeket a Friss Hús oldalán és a Facebook-on lehet követni.

Kiemelt kép: Jelenet a Rossz színész című rövidfilmből