A HöKöm Project január 22-én az Óvóhely Kultúrbunkerben mutatja be #zérótolerancia címmel új ifjúsági előadását, amely az online szexuális zaklatásról és a grooming jelenségről szól.

A statisztikák szerint az internetes szexuális bántalmazás áldozatainak 50 százaléka 12 és 15 év közötti gyerek, így a #zérótolerancia című előadás elsősorban őket célozza meg. A történet főszereplője Lili egy átlagos kamasz, egy vasárnapi apukával és egy, a jegyei miatt aggódó anyukával. A fiatal lány folyton Bencével, a legjobb barátjával lóg az osztályból, deszkázni járnak, meg videójátékoznak. Lili egy este megismerkedik a neten Danival, egy 16 éves sráccal, aki egyre közelebb kerül hozzá, és úgy tűnik, ő az egyetlen, aki megérti. Közben pedig egy csodálatos első szerelem történetét látjuk kibontakozni. Egészen az első videóhívásig.

A nehéz téma ellenére a darab humorral és érthetően szól az érintett korosztály tagjaihoz. Az előadást követő feldolgozófoglalkozás során pedig olyan kérdésekre keresik a választ gyerekekkel, mint: Hogyan lehet felismerni, ha egy felnőtt behálóz a neten? Mit tehetsz, ha szexuális vagy érzelmi zaklatás áldozata lettél? Hova fordulhatsz segítségért? Hogyan veheted észre, ha a környezetedben történik hasonló? A produkciót Kovács Henrietta rendezi, a címszereplőt, Lilit Pájer Alma Virág kelti életre. Mellette Takács Gergő (Dani), Csizmadia Ildikó (anya, Bakó, Csejdy) és Benkő Kovács Gergő (Bence) lesz látható. Az előadás szakmai partnere a Hintalovon Alapítvány.

Kiemelt kép: Pájer Alma Virág (Fotó: Budapest Bábszínház)