Augusztus 4-én A kert szelleme címmel nyílik kiállítás a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrászhallgatóinak munkáiból az Esernyős Galériában. A tárlatot – amely szeptember 6-ig leszt megtekinthető – Menasági Péter szobrászművész, egyetemi docens nyitja meg,

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen, azon belül is az Epreskertben 133 év óta van szobrászképzés, a Szobrász Tanszék a mostani kiállításra az elmúlt három évben készült alkotásokból válogatott. A tárlat szemlélteti az ötéves képzést, az elsőévesek alapozó feladataitól, egészen a diplomamunkákig. Különböző méretű alkotások, kisplasztikák és egészen nagyméretű szobrok is felvonulnak a tárlaton, amelynek többsége az Epreskertben készült, a pandémia miatt azonban néhány munka otthon került kivitelezésre. A kiállításon figurális tanulmányok, absztrakt kompozíciók és autonóm művek lesznek láthatók.

A kiállítás kurátorai a Szobrász Tanszék tanárai, a szobrok Bárdi Dominik, Bóka Bálint, Császi Enikő, Éliás Ádám, Farkas Panna, Gyuk Krisztina, Hoff Ferenc Bence, Kiss Lili, Konkoly Szonja, Kovács Tibor, Körei Sándor, Nagy Dániel, Solti András Imre és Szaka Vivien munkái.

Kiemelt kép fotója: Gabelics Antal / MKE