Március 2-án 21 órától a Vígszínház Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadásának felvételét közvetíti az M5 csatorna, amely Arany János életét mutatja be tizenhárom képben.

A darabot Vecsei H. Miklós írta 2017-ben, Arany születésének kétszázadik évfordulója alkalmából, a művet ifj. Vidnyánszky Attila állított színpadra először Debrecenben, majd egy évvel később Budapesten, a Pesti Színházban. A történet a költő levelei, elbeszélései és naplóbejegyzései alapján viszi színre a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjának élettörténetét, az, amit a színpadon látunk azonban messze túlmutat mindazon, amit az iskolában megtanítanak a diákoknak. A Kinek az ég alatt már senkije sincsen az emberi kapcsolatokra fókuszál, bemutatja, hogy a reformkorban milyen nagy jelentőséggel bírt egy személyes találkozás, egy kézfogás vagy az, amikor két ember egymás szemébe tud nézni. „A reformkori emberi kapcsolatok bemutatásával, a március 15-i eseményekhez fűződő hitek megidézésével az előadás választ keres arra, hogy mi közünk van ma a 19. század gondolatiságához.” – írja az előadás ismertetője.

A színdarab felvétele az eSzínház platformján is megtekinthető lesz február 21-én 19 órától, aki azonban nem tud részt venni a streamelt eseményen, annak március 2-án lesz lehetősége bepótolni az élményt, amikor az M5 tűzi műsorára a felejthetetlen előadást. A rögzített előadásban színpadra lép: Hegedűs D. Géza, Szilágyi Csenge, Wunderlich József, Zoltán Áron, Csapó Attila, Tóth András, Gyöngyösi Zoltán, Reider Péter, Antóci Dorottya, Rudolf Szonja, Dino Benjamin, Ertl Zsombor és Maksi Marcell.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadásból (Fotó: Port.hu)