Az idei nemzeti ünnepen is újra átélhetjük a mára már klasszikussá vált magyar rockopera, az István, a király varázsát. A 2015-ös királydombi előadás felvételét augusztus 20-án délután 14:10-től lehet majd megtekinteti az M5 csatornán.

Szörényi Levente és Bródy János örökzöldjét 5 évvel ezelőtt Novák Péter újította fel a Városligeti Királydombon, ami akkor 32 év után tért vissza ősbemutatójának helyszínére. A rendező egy görög amfiteátrum parafrázisát jelenítette meg akkor a királydombi színpadon, a koncertszínházi élményhez pedig egy 30 fős kórus járult hozzá. A bemutatót akkor is már élőben közvetítette a Duna TV, most pedig ismét mindannyian otthon a kanapéról élvezhetjük a magyar történelem egyik legfontosabb állomásának történetét feldogozó művet, és énekelhetünk együtt Istvánnal vagy Koppánnyal.

Az eredeti szereplőgárdából Varga Miklóst most is István király szerepében láthatjuk, Deák Bill Gyula Táltos szerepébe bújik, Nagy Feró pedig Laborcot alakítja. A további szerepekben Feke Pál (Koppány), Keresztes Ildikó (Sarolt), Danics Dóra (Gizella), Radics Gigi (Réka), Aradi Imre (Asztrik) és Kocsis Tibor (Vecelin lovag) lesz látható.

Kiemelt kép: Az István, a király 2015-ös plakátja (Fotó: szinhaz.org)