Veled vagyunk! szlogennel indított kezdeményezést az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU), amelynek célja, hogy felhívja a gyermekek figyelmét az iskolai bántalmazásra és kiközösítésre. Ehhez a kampányhoz csatlakozott Az M2 Gyerekcsatorna, valamint több ismert színész.

„A Veled vagyunk! kampány során több ismert magyar énekest, színészt, sportolót kerestünk meg, akik maguk is átérezve a társadalmi probléma súlyát, elfogadták a felkérést. Gyermekkori történetükbe avatják be a nézőt, hogy ezzel a kiállással, bátorsággal a ma esetleg bántással, kirekesztéssel küzdőket támogassák, sorsközösséget vállaljanak velük. Nem utolsó sorban saját példájukkal mutassák meg, hogy együtt túl lehet jutni a problémákon, és erőforrásként beépíteni az életünkbe.” – mondta Vass Éva, az M2 Gyerekcsatorna csatornaigazgatója.

Az októberben induló kampányban részt vesz például Csiby Gergely, Balázs Andrea és Vecsei H. Miklós is, akik megosztják gyermekkori tapasztalataikat.

Kiemelt kép: Vecsei H. Miklós (Fotó: Valuska Gábor, Posztós János), Balázs Andrea (Fotó: Talent Stúdió) és Csiby Gergely (Fotó: TV2)