Az elmúlt tíz évben a Feledi Project Feledi János művészeti vezetésével az egyik legsokoldalúbb repertoárral működő együttesévé vált a hazai táncszcénának. A jubileum alkalmából számos születésnapi eseményre számíthatnak a nézők a formációtól, a többi között újra bemutatásra kerül a mára már kultikussá vált előadás, az Idők folyamán című koreográfia.

Az Órák című film inspirálta darab 2010-ben debütált az egri Gárdonyi Géza Színházban, a mostani felújítást követően a Nemzeti Táncszínházban rögzítették a produkciót, amelynek online vetítése június 1-jén lesz a teátrum honlapján. Az előadás középpontjában a nő áll: a női érzelmek, a kilátástalanság, az (önző) vágy, a lemondás, az élet elutasítása, majd a boldogság újbóli megtalálása. Milyen boldognak lenni? Milyen nőnek lenni? Milyen meghalni? Három korszak, három női sors olvad össze egyetlen történetté az Idők folyamán. A produkcióban Fehér Laura, Tóth Brigitta és Horváth Zita táncművészek mellett maga a koreográfus, Feledi János is színpadra lép. Az előadás megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Feledi Project meghívást kapott New Yorkba a 20. jubileumi Dumbo Dance Festivalra, amelynek idei programjában 60 kortárs táncegyüttes lép fel több mint 350 előadóval, akik szóló-, kamara- és egész estés alkotásokat mutatnak be. A virtuálisan megrendezett eseményen Feledi János DUALITY című koreográfiája június 11. és 13. között lesz látható WHITE WAVE Dance Company oldalán, képviselve hazánkat a 21. századi tánc új irányainak teljes skáláját felvonultató fesztiválon.

A jubileumi év programjai között szerepel Feledi János új koreográfiájának bemutatója is, amelyet CHANGES címmel készít kifejezetten a V4 Fesztivál és Színházi Találkozóra. A rendszerváltoztatás 30. évfordulója inspirálta előadás a nagymarosi programsorozat zárónapján lesz látható.

Kiemelt kép: Jelenet az Idők folyamán című előadásból (Fotó: Feledi Project)