A 2019/20-as évad a koronavírus-járvány miatt egészen rendhagyó módon alakult, a színházaknak számos bemutatót kellett áttolniuk a következő évre, de vannak olyan produkciók is, amelyek sajnos soha nem fognak már elkészülni. A csonka évad mindezek ellenére nagyon sok izgalmas premiert hozott, Budapesten és a vidéki teátrumokban egyaránt.

A Deszkavízió szerkesztői igyekeztek a lehető legtöbb új darabot megnézni, így az estéink nagy részét a színházakban töltöttük, hiszen nagyon fontos számunkra, hogy saját élményeinken keresztül számoljunk be nektek arról, hogy mi történik a kulturális szcénában. Évad közben a hónap legjobbja sorozatban mindig csak egy-egy előadást emeltünk ki, most azonban úgy döntöttünk, hogy több kategóriában is díjazzuk az alkotók munkáját, ezzel is megköszönve a rengeteg izgalmas impulzust, a fantáziánkat megmozgató élményeket és folyamatos inspirációt, amit kaptunk tőlük.

Összesen nyolc kategóriában, nyolc estén keresztül osztjuk meg veletek, hogy számunkra kik voltak a 2019/20-as évad legjobbjai: legjobb női mellékszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb rendezés, legjobb női főszereplő, legjobb férfi főszereplő, legjobb előadás, különdíj, és természetesen fotós és videós kollégáink is döntöttek a legjobb látványért járó elismerésről.

Ma este kezdünk, figyeljetek!