A Dankó Rádió arra vállalkozik, hogy hallgatói segítségével megtalálja az év magyarnótáját. Korábban a nótaműfajban még senki nem próbálkozott hasonlóval, most a rádió több százezres hallgatói bázisa szavazhat kedvenc nótájára.

Kárpát-medencei közös kincsünk a magyar dal, amely egyedülálló gazdagságban a legkülönbözőbb műfajokban szólal meg. A Dankó Rádió, az MTVA egyik legnépszerűbb rádiócsatornájának zenei kínálatában a magyarnóták mellett népzene, operettslágerek, örökzöld dallamok és világzenék egyaránt hallhatók, de kiemelt célja a magyarnóta műfajának megőrzése, hagyományának ápolása. A magyarnóta a mai napig a legnépszerűbb, százezrek ismerik, éneklik, hallgatják, szeretik. A Dankó Rádió most arra vállalkozik, hogy hallgatóinak szavazatai segítségével kiválassza „Az év magyarnótáját”, 2023 kedvenc dalát.

Az elsőkörös szavazást hétfőn indítja a rádió: szavazni bármelyik magyarnótára lehet a MédiaKlikk oldalán, e-mailen a dankoradio@mtva.hu címen, SMS-ben a 06-30-555-5530-as telefonszámon, vagy akár levélben is a Budapest, 1037, Kunigunda útja 64. címre küldött, a Dankó Rádió szerkesztőségének címzett levélben. A szervezők a hónap végéig, október 31-én éjfélig várják a szavazatokat, amelyeket összesítve kialakul majd a legnépszerűbb 30 nóta listája. Ezek kerülnek a második körös szavazásba. A voksolás mindkét szakaszában mindenki csak egy szavazatot adhat le, így a második szakasz indulásakor újranyílik a lehetőség mindenki számára, hogy részt vegyen az év magyarnótájának kiválasztásában.