2012-ben tartották az első forradalmi szavalóversenyt, a Red Bull Pilvakert, mely indulása óta évről évre teltházas rendezvényekkel szórakoztatta a közönséget az Erkel Színházban. Tavaly a két előadás mellett a nyilvános főpróbára is hatalmas volt az érdeklődés, és a jövő évi Pilvakerre azok a nézők is bejuthatnak, akik eddig esetleg lemaradtak: a rendezvény ugyanis a Papp László Sportarénába költözik.

Meszka a 2017-es rendezvényen (fotó: Mark Somay)

„Egyre bővül a csapatunk és egyre nő az érdeklődés is a rendezvény iránt, így azzal igyekszünk kiszolgálni a rajongói igényeket, hogy jövőre egy sokkal nagyobb helyszínen, még látványosabban térünk vissza, ehhez azonban szükségünk volt arra, hogy kihagyjunk egy évet. Ez nagyon sok szervezéssel jár, de az elmúlt évben volt időnk arra, hogy kitaláljuk, hogyan lesz egy intimebb, színházi közegben jól működő show-ból igazi Aréna-kompatibilis produkció” – mondta Takács Ákos, a Red Bull Pilvaker ötletgazdája.

2019. március 15-én az új helyszínen nem csak új látványvilággal, hanem új fellépőkkel is találkozhatnak a nézők. Csatlakozik a Pilvakerhez Szakács Gergő énekes, és Pálmai Anna, a Katona József Színház színművésze is, valamint több új szereplő, akikről a későbbiekben hull majd le a lepel. Egy biztos fellépőt már el is árultak a szervezők, Kautzky Armand visszatér, az immár jóval nagyobb színpadra. A jövő évi Pilvakerre október 23-án kezdődik a jegyértékesítés.

Kiemelt kép: Kautzky Armand a tavalyi rendezvényen (fotó: Mark Somay)