A Bagossy Brothers Company közel egy éve dolgozik legújabb projektjén, az Égen a csillag című esten öt népzenésszel és néptáncosokkal lépnek színpadra, a közösen előadott dalok pedig izgalmas dramaturgiai ívet adnak ki. A zenekar munkáját koreográfusként Berecz István, rendezőként Vecsei H. Miklós segíti.

“Az elmúlt években egyre inkább belopta magát a szívünkbe a népzene, amihez nagyban hozzájárult az is, hogy Zsombi rendszeresen elővette a hegedűjét a koncertek után a backstageben, mi meg egyre több nótát énekeltünk vele, egyre hangosabban. Időközben egy-két dalunkba becsempészték magukat a népzenei motívumok és lassan elkezdett motoszkálni a fejünkben a gondolat, hogy ezt az összefonódást emeljük egy magasabb szintre és mutassuk meg a közönségnek is. Egy olyan előadást szerettünk volna létrehozni, ahol a Bagossy dalok népzenei hangszerelésben szólalnak meg, ahol a szövegvilágba bele illeszkednek a népi igazságok, valamint egy történet keretein belül képzeltük el ennek a megosztását, aminek az elmesélésében tánckar is segít majd. Szeretnénk egy pár órára egy csodálatos világba csalni a közönséget, ahol a hagyomány egy picit máshogy hathat a lelkekre. Népzenészek, néptáncosok és egy marék Bagossy” – meséli Bagossy Norbi.

A gyergyószentmiklósi zenekar az esteken öt népzenésszel kiegészülve (a Cika zenekar és barátai) fog a színpadra állni, a dalok pedig egy történetet mesélnek majd el, amelynek megértésében mintegy húsz néptáncos segít. A profi koreográfiát Berecz István, a Fonó Budai Zeneház népzenei igazgatója, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Fölszállott a páva 1. évadának győztese alkotja meg. Az est színpadra állításában rendezőként Vecsei H. Miklós lesz a csapat segítségére.

Kiemelt kép: Bagossy Brothers Company (Fotó forrása: VéNégy Fesztivál)