Az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Sándor Anna, a Spinoza Színház alapítója és vezetőjének új könyve Az én Spinozám címmel, amely a teátrum második évtizedének történéseit idézi fel.

Sándor Anna a Spinoza Színház első 10 éve után írta meg első könyvét Anna, te hülye vagy? címmel. Ebből nem csak azt tudhattuk meg, hogyan vágott bele a színházalapításba, hanem igyekezett számba venni a színpadán megfordult sok száz előadást és művészt is. Az ország egyik első magánszínháza idén már fennállásának 20. évfordulóját ünnepli, ennek apropóján megérkezett a folytatás az Ab Ovo Kiadó gondozásában. Felütöm az első könyvemet, nézem, mivel kezdtem: Csak az első tíz év nehéz! Mekkorát tévedtem! A második tíz év legalább olyan nehéz volt, ugyanakkor szép és emlékezetes is. Vajon el lehet mesélni tíz év 1500 előadását anélkül, hogy száraz adathalmaz legyen a végeredmény? Vagy meséljek inkább arról, hogyan döntjük el, mi kerüljön műsorra? Áruljam el, mihez kezdünk egy-egy makacskodó rendezővel? Vagy azt, sikerül-e, és ha igen, hogyan tudunk együttműködni a színészekkel? Úgy döntöttem, hogy ebben a könyvemben az elmúlt időszak rövid krónikája mellett a Spinoza Színház utóbbi tíz évének legizgalmasabb történéseiről mesélek” – mondta el Sándor Anna az új könyv megjelenése kapcsán.

Az én Spinozám című kötet a Spinoza Színház második évtizedének krónikáját kínálja az olvasóknak, akik június 11-én 11 órától az Ab Ovo Kiadó Vörösmarty téri standjánál dedikáltathatják is a szerzővel a kötetet.

Kiemelt kép: Sándor Anna, a Spinoza Színház alapítója (Fotó: szinhaz.org)