Február 19-én este indul az RTL Klub legújabb saját gyártású sorozata, a holland formátum alapján készített krimi, az Alvilág. A történet egy olyan családról szól, melyben a legidősebb fiútestvértől a férjen át az apáig minden férfi droggal üzletel. A főszereplő Nóra azonban szemet huny efölött és próbálja tisztes módon nevelni három gyermekét. Azonban amikor meggyilkolják a férjét, a kártyavár összedől. Nóra testvérét, a saját pecsenyéjét sütögető Ervint a Vígszínház színművésze, Hevér Gábor alakítja. A tévépremier előtti sajtóvetítésen beszélgettünk a színésszel a szerepéről, a forgatásról, valamint új színházi munkájáról, a Premierről is.

Te játszod a Balsai Móni alakította Nóra bátyját. Mit kell tudni a szerepedről?

Ez a család nem annyira fehér, de az én figurám a feketék közt is a legfeketébb bárány. Egy vad, de okos ember, aki nem fél használni a fegyverét és az eszét sem, nem riad vissza attól, hogy hazudjon a céljai elérése érdekében. Hazudik a családtagjainak, barátainak, mindenkinek, hogy mentse a bőrét, de van, amikor nem jól jön ki neki a lépés. Ennél többet viszont nem mondanék, nem akarok spoilerezni.

Jelenet az Alvilágból (fotó: RTL Klub)

A korábbi sorozatbeli szerepeidtől ez egy markánsan eltérő figura.

Igen, ő egy kemény csávó, élvezettel játszottam, mivel a színpadon sem kapok ilyen durva figurákat, jó volt ebben is kipróbálnom magam.

Milyen volt a forgatás?

Jó, feszített tempóban ment a munka, októberben kezdtük és nemrég, február elején fejeztük be a forgatást. Mivel mindig ősszel indul a színházi évad, így nem volt egyszerű most egyeztetni, de belefért, meg tudtuk oldani. Hajnalban keltünk, majd akinek kellett, ment a színházába próbálni, este pedig játszottuk a futó előadásokat. Én szerencsére nem próbáltam ebben az időszakban, de így is nehéz volt a színházzal összeegyeztetni, de összejött.

Most viszont próbálsz, március elején lesz a Premier bemutatója, te leszel az előadás férfi főszereplője. Mesélsz erről a munkádról?

Két és fél hét van még a Premier premierjéig (mosolyog). Ez egy monumentális, színház a színházban történet, jelenleg a szétesés állapotában vagyunk, ami normális is a próba ezen szakaszában, most kezdjük összerakni az előadást. Én játszom azt a színészt a történetben, akit a rendező, Cassavetes maga alakított a filmjében. Játszottam már korábban is színészt, előfordul a pályánk során, hogy fellebbentjük a függönyt és a nézők beláthatnak a kulisszák mögé. A Premierben tulajdonképpen két karaktert kell megformálnom, egy színészt, és azt a szereplőt, akit ez a színész játszik.

Molnár Levente (b), Parti Nóra (k) és Hevér Gábor (j) az Alvilágban (fotó: RTL Klub)

Más típusú színész, mint amilyen te vagy a színpadon?

Igen, kicsit máshogy áll hozzá a dolgokhoz, mint én. Nagyon sok jelenet szól majd a próbákról, és a főszereplővel, az Eszenyi Enikő által játszott Myrtle-lel való viszonya hatja át az egészet. A főhősnő belső vívódása, magánélete beszüremkedik a színházba, és ez rányomja a bélyegét a munkára, nem a normális mederben zajlanak a próbák a történetben. Igazából nem is magáról a próbáról szól a darab, hanem arról, hogy milyen konfliktusok vannak a színészek között, de nem a mi életünkről teregeti majd ki a szennyest ez a történet.

Milyen a munka Martin Cicvakkal?

Most dolgoztam vele először, nagyon ambiciózus és energikus ember. Az sem okoz gondot, hogy nem beszél magyarul, mivel Szabó G. Laci csodálatosan fordít, több is mint tolmács, olyan mintha nem is éreznéd a különbséget, hogy valaki hozzád egy másik nyelven beszél.

Az évadismertetőben még más szerepelt rendezőként, Szász János, ugye?

Igen, de aztán ő elkezdte előkészíteni a Hunyadi-filmet, és amennyire tudom, ezért nem tudta ezt megrendezni.

Mik a tervek a nyárra, jövő évadra?

Tervben vannak forgatások, a következő évadról pedig még nem tudok semmit, most lesznek a szerződtetési tárgyalások a színházban.

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: Várady Nikolett