ArtificialMoon – Műhold néven alakult új budapesti angol nyelvű színházi társulat, amelynek nemzetközi csapatát színészek, rendezők és színházi szakemberek alkotják. A társulat modern darabokat visz színre, illetve klasszikusokat dolgoz fel angol nyelvű előadásaiban.

Első produkciójuk Eugene Ionesco A kopasz énekesnő című drámája, mely a rendező, Roderick Hill szavaival élve a „jelen valóságunk abszurditását kristálytisztán, tűpontossággal tükrözi“. Egy olyan világban, ahol az abszurditás (a hírekben, online és a közösségi médiában) annyira általánossá vált, hogy már a szemünk sem rebben, Eugene Ionesco klasszikus antijátéka továbbra is érvényes kritikát fogalmaz meg az emberiségről. Egyeseket a felszínes anyagi problémák aggasztanak, amelyek megoldódásától várják a boldogságot, mások élete egyszerűen megtorpant, és nem látják a kiutat. Az egzisztenciális válság mindennapos jelenség, mint a hulladék kidobása. A kommunikáció kaotikussá vált, a valódi emberi kapcsolatok homályos emlékek csupán. De mi még így is próbálkozunk, bár elfelejtettük, hogy mi is mindennek az értelme.

Az előadás legközelebb december 16-án látható a TRIP hajón, az angol nyelvű színházi program nyitó eseményeként. A produkcióban Száger Zsuzsa, Roderick Hill, az Emmy-díjas Gera Marina, Boncz Ádám, Levko Esztella és Alvar Crompbuoy lesz látható. A darabot angol nyelven, magyar felirat nélkül játsszák.

Kiemelt kép: Roderick Hill, Boncz Ádám,  Alvar Crompbuoy, Gera Marina, Száger Zsuzsa (fotó: Kovács JuJu)