Április 9-én 21 órakor Oszvald Marika 70. születésnapja előtt tisztelegve tűzi műsorára az M5 csatorna Jacques Offenbach 1857-ben írt Eljegyzés lámpafénynél című operettjét, amelyet Vámos László rendezett.

A történet főszereplője a szépséges Denise gyámatyja, a fiatal Pierre. Szomszédaik, Fanchette és Catherine özvegyek, mindketten szemet vetnek a férfira. Pierre ugyanis fontos levelet kap Párizsból a bácsikájától, így tudja meg, hogy estére gazdag lesz. Ezt követően Denise is levelet kap a bácsitól, aki estére a lányt is egy bizonyos nagy fához küldi. Ám mindeközben a postás és az özvegyek is értesülnek a titokról, így ők is a találkahelyre osonnak este, hogy megleljék a kincset, amiről a levelek szólnak.

A háromnegyedórás operettfilmben a főbb szerepekben Maros Gáborral (Pierre), Oszvald Marikával (Denise), Zsadon Andreával (Fanchette), Domonkos Zsuzsával (Catherine) és Latabár Kálmánnal (Postás) találkozhatunk. A produkcióban közreműködő Budapesti Operettszínház Énekkarát és a MÁV Szimfonikus Zenekart Váradi Katalin vezényelte.

Kiemelt fotó: Oszvald Marika (Fotó: Grnák László)