Évek óta hagyomány, hogy a József Attila Színház bemutatkozási lehetőséget ad a fővárosban a vidéki társulatok számára. A 2020-as évet G. Bernard Shaw első nagyszabású társadalmi drámájával – amely mára az egyik legjelentősebb művévé vált – a Warrenné mesterségével nyitják. Az Egri Gárdonyi Géza Színház előadását Blaskó Balázs rendezte.

A nagy vagyonok körül gyakran titkok lappanganak, de mint tudjuk, nehéz akármit örökre titokban tartani, a rejtélyekre rendszerint fény derül. Furcsamód meggazdagodott családok felnőtté váló sarjai előtt előbb-utóbb nyilvánvalóvá válik, miből telt szüleiknek házra, nyaralóra, luxusterepjárókra, külföldi taníttatásra, hogy miből lett a vagyon, s milyen módokon tartható fenn a gazdagság. Be lehet állni a haszonélvezők közé, lehet folytatni mindazt, amit a törvény ugyan megenged, s nem tilt a jog, csupán a lelkiismeret és az emberi erkölcs berzenkedik. Vagy más utat választani… Természetesen lehet nemet mondani, csak rendkívül nehéz, és igen kellemetlen következményekkel jár: tisztességes, becsületes, mindennapi munkából kell megélni!

A címszereplő Warrennét Saárossy Kinga, lányát Vivie-t Nagy Barbara alakítja. A további szerepekben Baranyi Péter, Reiter Zoltán, Tunyogi Péter és Csathó Norbert látható. Az előadást Budapesten január 5-én, vasárnap 17 órai kezdettel mutatják be a József Attila Színházban.

Kiemelt kép: Reiter Zoltán és Nagy Barbara a Warrenné mestersége című előadásban (fotó: Egri Gárdonyi Géza Színház)