Június 4-én mutatják be Stork Natasa, Szamosi Zsófia és Szilágyi Ágota szereplésével a 6SZÍN-ben Petőfi Sándor Az apostol című művét.

A Független Színművészetért Alapítvány és a 6SZÍN közös produkciójaként debütáló előadást Szilágyi Bálint rendezi, aki személyes élményei miatt is fontosnak tartja Az apostol bemutatását. Amikor végzős hallgatóként nem kapott munkát, és úgy tűnt, nem gyakorolhatja majd választott hivatását, rendkívül sötéten látta a jövőt. „Ebbe a történetbe kapaszkodtam. Összenőttem vele. Egyszerre érintett meg a félreállított főhős sorsa és Petőfi mágikus nyelve. Azóta öt év telt el. Sok minden változott. Az életemben is. Sok mindent másként látok. Például megértettem, hogy Szilveszter, a költemény főszereplője, önmagát állította sarokba. Nem ok nélkül, persze. Miért fontos? Mert rólam szól. Azt éreztem. Mert meg tudom magamat mutatni vele. És ha foglalkozom vele, talán magamat is jobban megértem” – mondta el ennek kapcsán.

Petőfi elbeszélő költeménye eredeti formájában hangzik el, az előadás azokat kívánja megszólítani, akik szoktak még töprengeni a világ menetén, akik szeretik az események mélyebb összefüggéseit kutatni, „és hisznek abban, hogy talán mindennek oka van. Esetleg értelme is. Még ha nem is látjuk. Meg fognak ismerni egy embert, aki ezzel a kíváncsisággal zuhant végig az életén. Látni fogják, hol és hogyan dönt. Döntéseit nyugodtan kérdőjelezzék meg. Talán meg fogja lepni őket, élete végén hova jut. „Dörmögj, testvér, egy sor Petőfit, köréd varázskör teremtődik”– így a híres Illyés-idézet. Nálunk 2 órán keresztül Petőfit hallgathat a néző. Mindenkinek szól, aki kíváncsi erre a varázslatra. Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit jobban szeretné érezni magát  a hazájában” – ezekkel a gondolatokkal szólítja meg a közönséget Szilágyi Bálint.

Kiemelt kép: Az apostol című előadás szereplői (Fotó: Szkárossy Zsuzsa)