Karácsonykor került az automatákba a POKET-zsebkönyvsorozat legújabb kötete, az Alice Csodaországban. A Vecsei H. Miklós ötlete nyomán létrejött olvasás-népszerűsítő projekt elérhető áron kínál mobiltelefonméretű olvasnivalót. Az első automatát egy éve helyezték ki, és az indulás óta a főváros számos csomópontján megtalálhatóak. Azzal, hogy az ünnepek alatt Lewis Carroll népszerű mesekönyve is bekerült az automatákba, tízre nőtt a POKET-kötetek száma.

A művet Kosztolányi Dezső fordításában olvashatják az érdeklődők, lapozgatás közben pedig különleges illusztrációkat is nézegethetnek. A könyvecske képeit ugyanis autista fiatalok rajzai ihlették. A legújabb POKET kiadvány megvásárlásával az Autistic Art Alapítvány munkáját, és az autista lakóotthonokat támogathatják az olvasók. Az Alice Csodaországban nagykövete Gryllus Dorka, aki videóban mutatta be az új zsebkönyvet.

Hol találhatók POKET-automaták?

Déli pályaudvar, Széll Kálmán tér, Móricz Zsigmond tér (Gomba), Müpa (Ludwig), Keleti pályaudvar (2-es metró mozgólépcső), Vígszínház jegypénztár, Madách tér, Vörösmarty tér