Az Aladdin című családi mesebalett egy olyan fiú történetéről szól, aki nem félt nagyot álmodni. Egy fiúról, aki nem félt küzdeni. Egy fiúról, aki nem félt mindent feladni a boldogságért. Aladdin, a tiszta szívű tolvaj megpróbáltatásai során elnyeri a szépséges Jázmin hercegnő kezét. A táncosok a varázsszőnyegen elrepítik a nézőket a titokzatos arab birodalomba, ahol csodából és nevetésből sem lesz hiány. Izgalmas bazár, kincsekkel teli barlang, misztikus csodalámpa egy tréfás kedvű dzsinnel, pompás palota egy vajszívű szultánnal, és egy hataloméhes udvari varázslóval – a jó és a rossz örök harca, a szegénység és a gazdagság találkozása.

Az előadást a társulat eredetileg az előző évadban tervezte bemutatni, ám ez a koronavírus-járvány miatt meghiúsult. Nemrég azonban megkezdődhettek a próbák, és így a közönség május 23-án, vasárnap 19 órakor láthatja a különleges mesebalettet a játszóhely hivatalos YouTube csatornáján, valamint a Facebook-oldalán is.

A két főszerepet a produkció betanító- és próbavezető balettmesterei, Cristina Porres Mormeneo és Fernando Gabriel Luis Luis, valamint Kovalszki Boglárka kartáncos és Lin Yun-Cheng karköteles szólista táncolják váltott szereposztásban. A Dzsint Leigh Alderson, Abut Dušana Héraková és Yoshitake Koh, Jafart David Janík és Valerio Zaffalon, a szultánt Valerio Zaffalon és David Janík, Jágót Elisa Insalata és Elisa Lodolini személyesítik meg. A balett dramaturgiáját Fabacsovics Lili készítette, a díszletet Molnár Zsuzsanna, a táncosok jelmezeit Nemes Nóra tervezte. A darabba teljesen új dallamok csendülnek majd fel, melyeket Gergely Attila szerzett.

Kiemelt kép: (Fotó: Székesfehérvári Balett Színház)