Szeptember 15-én 21 órától vetíti az M5 csatorna az Adáshiba című magyar drámát. A darabot 2013-ban, a Thália Színházban, a Vidéki Színházak Fesztiválján mutatta be a Veszprémi Petőfi Színház társulata.

Szakoly Károly darabját alapvetően komédiának címezte a következő megjegyzéssel: „Történik napjainkban, sajnos.” A leírás pedig nagyon találó, hiszen a mű tragédiája a felénk fordított tükörben látott kép, amelyen szörnyülködve tudunk nevetni. A mű helyszíne ismerős: egy kis családi ház nappalija. A Bódog-család legkisebb fiuk, Imrus születésnapját ünnepli. Albérlőjük, Emberfi rendkívülisége és titokzatossága a fiún kívül senkit nem érdekel. A család ugyanis folyton a TV-t nézi. Hiába tesz csodát Emberfi mindenki szeme láttára, a csoda észrevétlen marad még a lábra álló tolószékes szomszéd számára is, hiszen a TV-ben látottak kerülnek előtérbe a valósággal szemben.

Az előadást Varga Csaba rendezte, a szereplők pedig: Chajnóczki Balázs, Darabont Mikold, Eperjes Károly, Esztergályos Cecília, Habóczki Máté, Oberfrank Pál, Reviczky Gábor és Trokán Anna.

Kiemelt kép: Részlet az Adáshiba című előadásból (Fotó: Veszprémi Petőfi Színház)