Július 1. és 25. között egy igazi klasszikus formátum, az autósmozi segítségével helyezi új dimenzióba a koncertélményeket a Müpa. A Fesztivál Színházban zajló koncerteket az épület melletti parkoló hatalmas kivetítőjén élőben közvetítik, amit a nézők biztonságosan, a saját autójukban ülve hallgathanak és nézhetnek végig, autónként mindösszesen egy jegy megvásárálásával.

A fent jelzett időszakban, szerdától szombatig minden este a legkülönbözőbb műfajok előadói lépnek színpadra a Müpában. A szerda a klasszikus zenéé (Latin dallamok; Figaro itt, Figaro ott… – Mozart és Rossini operarészletek; Kamaraest Várdai Istvánnal), csütörtökön Lehár Ferenc A víg özvegyét élvezhetjük (a Metropolitan Opera előadása felvételről), míg a könnyű- és világzene, illetve a jazz szerelmesei pénteken és szombaton (A tamburáját! – Vujicsics/Sündörgő és vendégei; Random Trip – 98 perc a Föld körül; 30 év jazz – Hungarian All Star Big Band; Lóci játszik: folk special; The Qualitons – Orientális utazás; Barabás Lőrinc Quartet + 2) vehetik birtokba a Müpa autós koncertmoziját. 

A közvetítések minden alkalommal 21 órakor kezdődnek, ez alól kivétel A víg özvegy, amelyet 20 órai kezdettel vetítenek. A vetítésekre csak előre, online lehet jegyet vásárolni, a megváltott jegy egy személyautóra szól, amelynek ára 4.000 Ft, az autók érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket a személyzet instrukciói alapján. A hangot egy, a helyszínen megadott FM-sávon hallgathatjuk majd, amelyre rá kell hangolni az autó rádióját. A helyszínen mozgóárusoktól lehet ételt-italt vásárolni, akik az egészségvédelmi előírásokat betartva kínálják majd termékeiket, kizárólag bankkártyás és SZÉP kártyás fizetés lesz lehetséges.

Kiemelt kép: A víg özvegy (Metropolitan Opera, 2015) (fotó: Brigitte Lacombe)