Habár a Broadway és a West End színházai még mindig csendesek, a világ mégsem marad Hamilton produkció nélkül. Március 12-én ugyanis Ausztráliában megkezdődtek a musical előbemutatói, tegnap pedig közönség előtt is bemutatták Amerika első pénzügyminiszterének magával ragadó történetét a Sydney-i Lyric Theatre-ben. A premiert majdnem egy éves casting folyamat előzte meg, amelyet az eredeti produkció alkotói is végigkísértek online platformok segítségével.

A koronavírus járvány óta az ausztráliai premier volt az első Hamilton produkció, és jelenleg Sydney az egyetlen hely, ahol élőben láthatjuk Lin-Manuel Miranda Tony- és Pulitzer-díjas musicaljét. Ez a tudat még exkluzívabbá teszi az előadást, ám a színészek ezt nem élik meg nyomásként. „Nem arra gondolok, hogy meg kell felelnem egy bizonyos szerepnek, inkább megpróbálom a saját verziómat játszani” – mondta Jason Arrow, akit a legújabb Alexander Hamiltonként ismerhetett meg a világ.

Ausztráliában a Hamiltonon kívül más produkciók is újranyitottak már. Reméljük hamarosan ismét mindenhol részesei lehetünk az élő színház csodájának. Azonban addig sem maradunk Hamilton nélkül: az eredeti szereposztás előadásfelvétele továbbra is elérhető online a musical rajongói számára.

Egy részlet az Alexander Hamilton című betétdalból az ausztrál szereposztásban itt megtekinthető:

Kiemelt kép: A Hamilton című musical ausztrál szereposztása (Fotó: Hamilton Australia Facebook)