Augusztus 13. és 15. között  ismét megrendezésre kerül a Salföldi Dalföld Összművészeti Fesztivál, melynek célja, hogy a balatoni nyár zajától eltávolodva, koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal és más kulturális programokkal szólítsa meg a Balaton-felvidék varázsát megélni vágyókat és a magaskultúra iránt érdeklődőket.

A háromnapos rendezvény témája idén is a magyar nemzeti összetartozás és a közép-európai régió megerősödésének összhangba hozása lesz.

Az eseményen a hazai zenészek mellett Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Délvidékről érkező művészek is fellépnek majd, akikhez néhány dal erejéig szlovák, szerb, illetve ruszin vendégművészek is csatlakoznak. Idén többek között látható lesz egy-egy koncert erejéig Lukács Miklós, Andrejszki Judit és Sebestyén Márta, a Dresch Quartet, Rost Andrea, Szalonna és Bandája. A zenei programok mellett kerekasztal beszélgetésekkel, illetve gyermek és ifjúsági programokkal is várják a fesztiválra látogató közönséget.

A fesztivál megvalósítója a Bíró-Gombos Alapítvány. A művészeti vezető: Rosonczy-Kovács Mihály lengyel–olasz politikai elemző, népzenész. A részletes programlista a Salföldi Dalföld hivatalos oldalán tekinthető meg.

Kiemelt kép: Pillanatkép a korábbi fesztiválról (Fotó: Greskovits András)