Négynapos zenei, irodalmi és gasztronómiai rendezvénnyel várja a közönséget a pécsi Kodály Központ, a Kodály Aperitif elnevezésű programsorozatot a kulturális intézmény teraszán, parkjában és a környező ligetben rendezik meg augusztus 18. és 22. között.

A különleges eseményt a Kodály Központ megnyitásának tizedik évfordulója alkalmából a Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. hívta közösen életre, a szervezők a hivatalos zenei programok előtt egy-egy aperitiffel várják az érdeklődőket a zenei, irodalmi és gasztronómiai finomságokhoz – erre utal a sorozat címe is.

Augusztus 18-án Rossini-gálával várják az érdeklődőket, amelyen a „pesarói hattyú” legismertebb operaslágereiből ad majd válogatást Láng Dorottya és Kálmán Péter Bogányi Tibor vezetésével. Másnap Bartók Tizenöt magyar parasztdal című művét a Modern Art Orchestra előadásában hallhatja a közönség, az esten közreműködik többek között Szakcsi Lakatos Béla, Dresch Mihály és Gőz László is. Augusztus 20-án először a Fonó zenekar játszik, majd a Pannon Filharmonikusok Kodály Háry-szvitjét, valamint Liszt Magyar történelmi arcképek és Les Préludes című művét adják elő. Egy nappal később egy különleges ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) keretében a honi színházi szakma  képviselői kalauzolják el a közönséget a magyar költészet világában. Ugyanezen a napon olyan családi programok várják a gyerekeket, amelyek a komolyzenét viszik közelebb a legkisebbekhez is. A szervezők továbbá gasztroudvarral, borkóstolóval és főzőshow-val is készülnek az érdeklődők számára.

Kiemelt kép: A Kodály Központ épülete (Fotó: Hertel Anna)