Augusztus 21-én veszi kezdetét a KedvesZsámbék! felolvasószínházi sorozat: az idei két előadáson Kováts Adél, Csákányi Eszter, Berecz István, Vecsei H. Miklós, Szabó Dániel és Szokolay Dongó Balázs lép fel a zsámbéki Zichy-kastély szabadtéri színpadán.

Az augusztus 21-i és 28-i előadásokon a felolvasószínházé, a verseké, a szemelvényeké és a spontán pillanatoké lesz a főszerep. A színház negyedik éve futó sikersorozatát most is Seres Tamás szerkeszti és rendezi, idén a kortárs és népköltészeti remekművek egymás mellett kelnek új életre. Ezeken az estéken olyan színészeket és zenészeket láthat a közönség egy színpadon, akik egyébként nem, vagy nagyon ritkán játszanak együtt. „Irodalmi és népi kulturális fröccs. Csendes és vidám este a melegben. Szleng. De nem csak mai szleng, hanem a múlt század, esetleg századok szlengjei, aforizmái, sztorijai, legendái, szóhasználata és beszólásai. Sok-sok nevetés” – ezekkel a szavakkal, gondolatokkal jellemzi a sorozatot Seres.

Az idei előadások különlegessége, hogy a rendező a népköltészetet a kortárssal keveri Berecz István néptáncos és Vecsei H. Miklós színművész visszatérő részvételével. Így a közönség megtudhatja mennyire kortárs a régi és hogyan születnek új hagyományaink a régiek nyomán. Dalok, népdal szövegek, versek, csujogatók, népköltészeti remekművek; elfeledett sorok és dallamok zenében és irodalomban az első estén, megtörtént viccek, anekdoták, humor a bűnben az utolsó, záróestén – ezek várják az érdeklődőket. Augusztus 21-én Kováts Adél és Vecsei H. Miklós színművész, Berecz István táncos és Szabó Dániel cimbalomművész, augusztus 28-án pedig Csákányi Eszter és Vecsei H. Miklós színművész, Berecz István táncos és Szokolay Dongó Balázs fúvós a sorozat vendége.

Kiemelt kép: Berecz István, Vecsei H. Miklós, Kováts Adél és Szabó Dániel (Fotó: Zsámbéki Nyári Színház)