A TÁNC Fesztiválja Kortárs Összművészeti Találkozó idén augusztus 23. és szeptember 5. között kerül megrendezésre, Veszprém 1998 óta ad helyszínt az immáron 23. alkalommal jelentkező kulturális rendezvénynek. A fesztivált Krámer György és Vándorfi László hívta életre, mely a kezdetektől fogva képviselte az összművészeti jelleget, így szólítva magához a kortárs táncművészethez kapcsolódó fotó-, film-, képző-, zeneművészet és az irodalom alkotásait.

Az elmúlt évek hagyományait követve idén is fellépnek majd  a magyar kortárs táncművészet kiemelkedő együttesei , úgy, mint a Szegedi Kortárs Balett, a Közép- Európa Táncszínház, a Frenák Pál Társulat, a Duda Éva Társulat és nem utolsó sorban Fehér Ferenc. Emellett a fesztivál idén fellépési lehetőséget biztosít a kortárs tánc új generációjának is, így több Zoltán Imre-díjas produkciót is megtekinthetnek majd a látogatók.  

A fesztivál egyik legfontosabb kezdeményezése az összművészeti szemlélet és gyakorlat erősítése. Így a táncos előadások mellett  kiállítások , animációs filmvetítés és  idén először fénykiállítás is várja a látogatóka. Emellett új kezdeményezésként a veszprémi Aréna többezres küzdőterén, a kortárs tánc és a cirkuszművészet találkozásaként, minden korosztályt megszólító előadással is készülnek az alkotók.

A részletes program a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál hivatalos oldalán érhető el!A fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jön létre. A fesztivál szakmai együttműködő partnere a Nemzeti Táncszínház.

Kiemelt kép: A XXIII. TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál sajtótájékoztatója (Fotó: Demeter Ferenc)