Augusztus 4. és 7. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Kőfesztet a Káli-medencében. A szerdától szombatig tartó programsorozat egy csendes, nyugodt, beszélgetős, minőségi, valóban összművészeti fesztivált ígér, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Kővágóörs és az egész Káli-medence visszakerüljön a kulturális térképre. A sokszínű programkínálat mintegy kilenc településen (Kővágóörs, Pálköve, Köveskál, Kékkút, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Balatonhenye, Salföld, Balatonrendes) valósul meg.

A Kőfeszt igazi kikapcsolódást kínál az egész családnak, hiszen a szervezők könnyű-, nép- és komolyzenei koncertekkel, kiállításokkal, irodalmi estekkel, beszélgetésekkel, gyerek- és felnőtt programokkal készülnek. A kicsiket többféle bábprodukció is várja: érkezik Bartha Tóni bábszínháza, Nizsai Dániel bábszínháza, a Bab Társulat és a Langaléta Garabonciások pedig gólyalábas előadásokkal készülnek. A komolyzene rajongói a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Szent Efrém Férfikar koncertjeire ülhetnek be, a könnyedebb dallamok kedvelői pedig Nagy Feró, a Firkin, a Bulldózer, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, Pál István Szalonna, valamint a Fonó Zenekar műsorát élvezhetik.

Színpadi ősbemutatóként érkezik a fesztiválra Pál István és Csúri Ákos: Idegen nép van ma ott… – című előadása, amely a Trianon100 emlékév keretében készült el, a Szalonna Banda, Kubik Anna, Kolti Helga, Ifj. Jászai László, Lázár Csaba, Navratil Andrea, Agócs Gergely, Berecz András, Ferenczi György, valamint Pély Barna közreműködésével. Szintén először lesz látható Lázár Csaba NAGYok című, Nagy László és Nagy Gáspár verseiből készült produkciója.

A fesztiválon minden program ingyenesen lesz megtekinthető, viszont egyes előadások, koncertek regisztrációhoz kötöttek. A részletes program a Kőfeszt honlapján olvasható.

Kiemelt kép: A Cseh Tamás emlékére állított diófa és a pad Kővágóörsön (fotó: kali.blogstar.hu)