Nyáron sem hagyja szórakozás nélkül nézőit a Radnóti Színház: júliusban az Egy csepp méz című darabbal vendégszerepeltek a Városmajori Szabadtéri Színpadon, augusztusban pedig egy héten át, 5. és 12. között a Csapodárok című vérbeli reneszánsz komédia lesz látható az eSzínház felületén. 

Hiába telt el a keletkezése óta csaknem ötszáz év, Ruzante komédiája, A csapodár madárka a mai napig a színpadok kedvelt darabja. Olyan képet fest az emberi esendőségről, amely minden kor számára ismerőssé teszi. A Radnóti számára Peer Krisztián készített a darabból új átiratot, ami ennek következtében új címváltozatot is kapott. Peer könnyed szemtelenséggel reflektál a darab keletkezésének korára és az azóta eltelt időre; átiratában a korabeli figurák, ügyeskedéseik és viszonyaik kortárs életfilozófiákként és kapcsolati dinamikákként jelennek meg.Rusznák András és Pál András, valamint Sodró Eliza, Bálint András, Baki Dániel és Rozs Tamás előadásában szeretetteli humorral, magunkkal játékos szembenézésre késztet ez a darab. 

A Csapodárokat 2020. szeptember 13-án mutatták be a Radnóti Színházban, amelyet alig másfél héttel később már streamen keresztül is megtekinthettek a nézők. Most pedig újra itt a lehetőség: aki lemaradt volna, vagy éppen újra nézné ezt a vérbő komédiát, augusztus 5-én (pénteken) 19 órától egészen augusztus 12. (péntek) 23 óra 59 percig megtekintheti az eSzínház felületén. 

Kiemelt kép: Rusznák András és Pál András a Csapodárok című előadásban (Fotó: Bácsi Róbert László)