A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként először kerül színpadra a Chicago. A musicalirodalom legismertebb és legnépszerűbb előadása hat alkalommal lesz látható augusztusban a  Dóm téren.

A sajtónyilvános olvasópróbán a szereplők mellett a teljes alkotógárda is megjelent a budapesti sajtótájékoztatón. Az ország legnagyobb szabadtéri színházát és a Szegedi Nemzeti Színházat is vezető Barnák László főigazgató köszöntötte elsőként a megjelenteket. „A Dóm téren, a héten kezdődnek az előadások, pénteken mutatkozik be a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Szabadság, szerelem! – Petőfi a vitéz című ősbemutatója. Ez koprodukcióban készül, és lesz két saját produkciónk is, amelyből az egyik a Chicago. Elsősorban azért esett erre a darabra a választás, mert az egyik legnépszerűbb musical, de annak is fontos szerepe volt, hogy olyan produkciónk legyen, amely ebben az évadban az ország egyik színházában sem volt látható. A mai nappal kezdetét veszi a munka, amelyben a Szegedi Nemzeti Színház művészei, alkotói mellett a kecskeméti és a miskolci színház művészei dolgoznak együtt a meghívott művészekkel. Számunkra nagyon fontos ez az együttműködés, hiszen a legmagasabb minőségre való törekvés minden előadásunk során kritérium. Ennek a garanciáját adja az a csapat, akik most itt vannak körülöttünk: Janza Kata, Nagy Ervin, Ónodi Eszter, Mészáros Máté, Czakó Julianna, Kárász Zénó, Kónya Krisztina, Csorba Kata, Sziládi Hajna, Szívós László, Krausz Gergő, Rétfalvi Tamás, Jakab Tamás, Decsi Edit, Edvi Henrietta, Rózsa Krisztián, Rudolf Szonja és végül, de nem utolsósorban Lakatos Márk”.

Nagy Ervin és Mészáros Máté a Chicago olvasópróbáján (Fotó: Kovács Milán)

A produkciót rendező Béres Attila már többször feldolgozta a darabot. „Van egy bizonyos ismeretem a darabról, és arra is rájöttem, hogy eddig nem igazán jó ismereteim voltak, most lesz jó. Most már igazán utolért minket a történelem, most a legéletszerűbb, hogy ez a darab bemutatásra kerüljön. Tíz évvel, ezelőtt amikor először rendeztem, akkor még csak egy jövőbe vetett hit volt, hogy ilyen rossz lesz a világ. Ma már utolért minket, emiatt a darab iszonyúan aktuális napjainkban” – fogalmazott arról, hogy miért érdekes és aktuális ez a darab az idei évadban. Majd kezdetét vette a próbafolyamat, amelynek első lépéseként a rendező, – ahogy Székely Gábortól tanulta – felolvasta a szövegkönyvet a résztvevőknek.

Részletes program az alábbi linken érhető el.

Kiemelt kép: A Chicago olvasópróbája (Fotó: Kovács Milán)