Augusztus 26. és 28. között immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a Szentendre Éjjel-Nappal fesztivál, megmutatva a város a város valódi arcát, értékeit, egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén. Ezáltal a legkedveltebb házak, udvarok, házigazdák programsorozaton túl városismereti séták, gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsa-verseny, koncertek, fényfestés, és számos más különleges program is várja az érdeklődőket. A látogatók pedig nemcsak a szentendrei udvarokba nyernek betekintést, hanem találkozhatnak az ott lakókkal, a műhely- és üzlettulajdonosokkal is, valamint a házigazda által szervezett programokon megismerhetik munkájukat, életüket.

A fesztivál mindhárom napján színvonalas, ingyenes koncertek várják a Szentendrére látogató közönséget. A Dunakorzón felállított nagyszínpadon fellép Horányi Juli és Oláh Dezső, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, a Dunakanyar Jazz Quartet és Pocsai Kriszta, és koncertet ad a PASO, a Söndörgő-Konyha zenekar és a Ladánybene 27. Emellett a Barlang összművészeti programokkal, a P’Art Mozi különleges nyitvatartással, sikerfilmekkel és filmes művészetterápia foglalkozással készül az érdeklődőknek. A Dunaparti Művelődési Ház pedig napközben ismét a gyerekeké lesz: játszótér, ügyességi, kézművesprogram, bábszínház várja őket. Este pedig a látványos fényfestésben gyönyörködhetnek a látogatók a város főterén. A Fő tér felett magasodó Templomdombon pedig ismét megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő zenés közösségi festést, amelyen az éjjelt és a nappalt festhetik meg egy hatalmas, kifeszített vászonra a festeni vágyó látogatók. Továbbá a Tourinform Iroda városismereti séták keretein belül mutatja be Szentendre történetét és titkait, a Rotary Club pedig idén is megrendezi közkedvelt jótékonysági gumikacsa-versenyt.

A helyszínen borok kedvelőinek is különleges élményben lehet részük, a Dunakorzó ugyanis a fesztivál idejére borkorzóvá is alakul, ahol az az Epermester Pincészet, a Cuvée Szentendre, a Mokos Pincészet, a Rustica Borműhely Szentendre, a Streit Zagonyi Borszászat Villány mellett számos borászat különlegességeit kóstolhatják meg az eseményre látogatók.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Szentendre Éjjel-Nappal fesztiválról (Fotó: SzeretlekMagyarország)