A 2022-es Django Feszt Budapestet augusztus 14-én rendezik meg a Kobuci Kertben, ahol nemcsak a hazai élet krémjével, hanem igazi világsztárokkal is találkozhat a közönség.

Az egész napos nemzetközi zenei fesztiválon a django swingé és jazzé lesz a főszerep. A fellépők között találjuk többek között Angelo Debarrét, a jazz manouche gitárlegendát, aki először lesz látható-hallható Magyarországon, ráadásul Roby Lakatos világhírű hegedűművésszel közösen ad koncertet. De érkezik még az Aurore Voilqué Trio, Roby Lakatos, Leó Ullmann, a Dejan Krsmanovic Balkan Gypsy Jazz Quartet, a Még egy kört! Gypsy Jazz Band és az Emmet Ray Experience is a nagyszínpadra, a Jazzmanouche.hu Jam Színpadon pedig nyitott jamelésre várják a jazz manouche szerelmeseit, akik Illés Ferenccel, az első magyar nyelvű gypsy jazz gitározással foglalkozó honlap, a jazzmanouche.hu megalkotójával, a Budapest Gipsy Swing zenekar vezetőjével találkozhatnak.

A Django Feszt méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs zenéjének. Több évnyi kitartó zenélés és szervezkedés vezetett oda, hogy végre megszülessen a szervezőkben a gondolat, hogy miként tudnák összefogni a manouche jazz hazai közösségét. A részletes program a Django Feszt oldalán böngészhető.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Django Fesztről (Fotó: Fodor Benjamin)