A Sziget Fesztivál mostanra már elképzelhetetlen újcirkuszi előadások nélkül. A Cirque du Sziget egyre növekvő népszerűsége arra ösztönözte a szervezőket, hogy idén még különlegesebb performaszokat hívjanak meg, így a hazai művészek mellett fellépők érkeznek majd Kanadából, Etiópiából, Franciaországból, Indiából, Finnországból, Dél-Koreából, Németországból és Argentínából is. A 900 néző befogadására alkalmas sátor és a mellette található szabadtéri színpad augusztus 8-tól minden nap ugyanazzal a programmal várja majd az érdeklődőket 14 órától egészen a 23 óra 30 perckor kezdődő utolsó előadás végezetéig.

Jelenet a Sisus Circus Mosh Pit című produkciójából (Fotó: Sisus Circus honlapja)

Részletes program:

14:00 Cirque Inextremiste: Extension (Nagyszínpad)

A francia társulat előadásában a mozgássérült főhős kerekesszéke elvesztése után egy markológép kezelőjeként tér vissza a színpadra, hogy segítségével a csapat legerősebb tagjává váljon.

15:00 Sisus Circus: Mosh Pit (Szabadtéri Színpad)

A finn társulat tagjai – öt mindenre elszánt és roppant hajlékony lány – egy 10 méter magas szerkezet tetején hajtják végre lélegzetelállító trükkjeik egy részét.

16:00 Papito: A Different Player (Szabadtéri Színpad)

Az argentín Papito lényének legmélyét kutatja művészként és emberként egyaránt, varászbőröndjéből műsora során csak olyan dolgok kerülnek elő, amelyek garantálják a nézőknek az önfeledt szórakozást.

17:00 Circus Abyssinia: Ethiopean Dreams (Nagyszínpad)

Az Ethiopean Dreams a világ első, csak etióp művészek által létrehozott előadása, amely Bibi és Bichu történetét meséli el, akik kisgyerekként arról álmodnak, hogy felnőttként világhírű zsonglőrök lesznek.

18:00 Spot the Drop: Vorwürfe & Handgreiflichkeiten (Szabadtéri Színpad)

A két excentrikus, német úriember összecsukható székekkel, bőröndökkel, táskákkal, labdákkal és golfütőkkel felfegyverkezve mutatja be saját abszurd univerzumát.

18:30 Le Grand Jeté!: Turn Around Boy (Szabadtéri Színpad)

A két francia művész műsorában minden a repülésről szól, egy különleges világról, ahol bármi megtörténhet… akár a súlytalanság állapotát is elérhetik, amelyben egy folyamatosan mozgásban lévő karika van csak a segítségükre.

18:45 BONGnJOULLE: The Road to Heaven (Szabadtéri Színpad)

A koreai tradicionális élőzenével kísért előadás egy fiatal férfi történetét mutatja be, aki egy rúdra mászva próbál eljutni a mennybe.

20:00 Cirque Alfonse: Tabarnak (Nagyszínpad)

Idén visszatér a kanadai formáció, akik két évvel ezelőtt lenyűgöző műsorukkal már elnyerték a közönség szeretetét. Most még őrültebb és még látványosabb performasszal készülnek, amelyben hat mindenre elszánt akrobata és három virtuóz zenész mindent a feje tetejére állít.

21:00 MallakhambIndia (Szabadtéri Színpad)

India öt legjobb mallkhamb artistája az ősi sporton keresztül India történelmébe enged bepillantást a birkózás, a gimnasztika és a légi jóga elemeit keverve.

22:30 Fire Costume Show (Szabadtéri Színpad)

A hagyományokhoz híven idén is tűzzsonglőr show zárja a szabadtéri színpad műsorát, a nemzetközi művészekből összeállt csapat idén a pár éve tragikus hirtelenséggel elhunyt artista, Farkas Linda emléke előtt tiszteleg.

23:30 Flip Fabrique: Attrape-Moi (Nagyszínpad)

A kanadai társulat előadása egy nyaralóban játszódik, ahol hat barát hosszú idő után újra találkozik.

Kiemelt kép: Jalenet a Cirque Alfonse Tabarnak című produkciójából (Fotó: Cirque Alfonse honlapja)