2020-ban, idén már nyolcadik alkalommal, Találkozások címmel ismét megrendezésre került a Budavári Palotakoncert. A különleges produkciókból összeálló műsorfolyam augusztus 20-án 19:55-től lesz látható az M5 műsorán, így akik lemaradtak az élő koncertélményről, azok a képernyő előtt ülve most mégis részesei lehetnek az élménynek.

Az első budavári operett gálára 2013-ban került sor. Ezt az eseményt Vadász Dániel és Nacsa Olivér azzal a céllal hozta létre, hogy a színházi évadszünetben is teret kapjon a magyar operett műfaja. A magyar operett már-már hungarikummá vált, és a budavári környezetnek köszönhetően a nézők igazán átélhetik az elegáns budapesti hangulatot. A producerek szeretnék hagyománnyá is tenni a Palotakoncertet. Ezt a kísérletet nagyban elősegíti, hogy minden évben magas színvonalú műsorral, látványos elemekkel (hang-, fény- és színpadtechnika) és elismert művészekkel jelentkezik ez a kiemelkedő szabadtéri este, amely 2017 óta fesztivállá nőtte ki magát. A Palotakoncert az évek alatt méltán népszerűvé vált mind magyar, mind külföldi körökben is.

Az Palotakoncert idei meghívott művészei: Fischl Mónika, Bordás Barbara, Lukács Anita, Lévai Enikő, Kiss Diána, Kalocsai Zsuzsa, Szendy Szilvi, Bojtos Luca, Oszvald Marika, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Vadász Zsolt, Ninh Duc Hoang Long, Dénes Viktor, Laki Péter, valamint két kolozsvári vendégművész, Hary Judit és Fülöp Márton.

Kiemelt kép: Oszvald Marika a Budavári Palotakoncerten (Fotó: Zsigmond László)