A kedd esti rendkívüli bejelentések újra nehéz helyzetbe hozták a színházakat, ugyanis a hatályos rendelet értelmében a nézőtereken csak minden harmadik helyen lehet ülni, tehát a helyes maszk-használat mellett a másfél méteres távolságot is be kell tartani. Ez nyilván súlyosan érinti a magánkézben lévő alkotóközösségeket, amelyek közül a legnagyobb, az Orlai Produkciós Iroda tegnap este felelős döntést hozva arra jutott, hogy átmenetelig a Belvárosi Színházban szünetelteti előadásait.

Alább olvasható az erről kiadott közlemény:

Kedves Nézőink, Támogatóink, Barátaink!

Az Önök és kollégáink egészsége érdekében, a legfrissebb járványügyi szabályozást figyelembe véve felelősségteljes döntést kellett hoznunk.

A jelenlegi drámai vírushelyzetben nem hiszünk a fél- vagy harmadmegoldásokban, nem hisszük, hogy a látszatintézkedésekkel a járványveszély csökkenthető. Ezért úgy döntöttünk, hogy nézőink és kollégáink egészsége érdekében 2020. november 9-től a járványhelyzet biztonságos enyhüléséig nem tartjuk meg a Belvárosi Színházba meghirdetett előadásainkat.

A november 6-i Határátlépések, a november 7-i Párterápia és a november 8-i Egy apró kérés című előadásokat a legfrissebb járványügyi előírásoknak megfelelően, távolságtartással kialakított nézőtérrel játsszuk.

A már meghirdetett előadások pótlásáról a járványhelyzetet érintő intézkedések feloldása után tudunk tájékoztatást adni, addig megértésüket és türelmüket kérjük.

Fájdalmas volt a teljes bezárásra vonatkozó döntés, de úgy érezzük, hogy hitelünk a szakma, munkatársaink és közönségünk felé csak úgy tud megmaradni, ha az egészség védelmét tartjuk elsődlegesnek.

Nagyon köszönjük a támogatásukat, kitartásukat, bizalmukat. Kérjük Önöket, hogy maradjanak mellettünk ebben a nehéz időszakban is. Önökért dolgozunk, Önöknek hozzuk létre az előadásainkat. Számunkra a magas művészi színvonal, a minőség mellett a nézők biztonsága a legfontosabb. Vigyázzanak magukra, és bízunk abban, hogy minél hamarabb találkozhatunk a nézőtéren!

Kiemelt kép: Orlai Tibor a Hurok olvasópróbáján (fotó: Takács Attila)