Június 21-én tartotta diplomaátadó ünnepségét a Színház- és Filmművészeti Egyetem, mellyel egyben lezárták a tanévet és az Ódry Színpad idei évadát is. A Színművészeti idén 26 saját bemutatót, összesen 352 előadást tartott, több saját szervezésű fesztivált és konferenciát is rendeztek, utaztak országon belül és határon túlra is, valamint részt vettek a földrészeken átívelő Iliász-olvasásban is. Az egyetem idén is elindította közönségszavazását, melyen májustól június közepéig szavazhattak a nézők a szerintük legjobb előadásokra, és legjobb színészi alakításokra. A díjátadóra a tanévzárón került sor.

A közönség szavazatai alapján az évad előadása címet megosztva nyerte el az Egy gésa emlékiratai című regény alapján készült Az én szobám (r: Pécz Roland), valamint a Weöres Sándor műve nyomán készült Octopus, avagy Szent György és a Sárkány (r: Nagy Péter István). A legjobb színésznő díját Bajor Lili vehette át, akit a nézők olyan előadásokban láthattak mint például A velencei kalmár, a B monitor, a Karamazovok vagy a Pájinkás János. Az évad színésze díjat a közönség voksai alapján Hevesi László nyerte. A jövőre a Thália Színházhoz szerződő fiatal színészt az Octopusban, a Füstösben és A velencei kalmárban is láthattuk. A legjobb látványtervért járó díjat Devich Botond kapta az Octopusért.

A Karamazovok című előadás, jobb oldalt Bajor Lili (fotó: Éder Vera)

A Máthé Erzsi Alapítvány díjait minden évben két színműs hallgatónak ítéli oda a kuratórium, idén Imre Krisztián és Hevesi László kapta meg a jutalmat.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen idén két színész osztály, a Novák Eszter és Selmeczi György vezette zenés színművész szak, valamint a Börcsök Enikő és Zsótér Sándor vezette színművész szak hallgatói szereztek diplomát. A tanévzárón a frissen végzett növendékek mellett többek között Janisch Attila, Kocsis Gergely és Németh Gábor is átvehette doktori oklevelét.

Kiemelt kép: Jelenet Az én szobám és az Octopus című előadásokból (fotók: Éder Vera)