A héten számoltunk be arról, hogy január 11-én, pénteken délután hirdetik ki, kik lettek az év legjobb jelmez- és díszlettervezői. A díjátadóra ma, a Látványtér 2018 címmel megrendezett szakmai kiállítás finisszázsán került sor a FUGA – Budapesti Építészeti Központban.

Az év legjobb jelmeztervezője Balla Ildikó lett, aki a Nemzeti Színházban bemutatott Othello című előadás jelmezterveiért nyerte el a díjat. Az év legjobb díszlettervezője pedig Bagossy Levente lett, aki a Vígszínházban látható Liliom, valamint a Centrál Színház két előadása, a Tökéletlenek és a Delila díszletterveiért vehette át az elismerést.

Jelenet az Othelloból, a képen Nagy Mari és Szabó Sebestyén László (fotó: Eöri Szabó Zsolt)

A díjakat az előző év díjazottjai, Szűcs Edit jelmeztervező és Antal Csaba díszlettervező készítették. A díjakat szakmai szavazás alapján ítélték oda, maguk a Látványtér 2018-on kiállító tervezők döntik el, hogy melyik alkotást tartják az adott évben a legjobbnak. A kiállítást a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága (MALÁT) hozta létre.

Kiemelt kép: Balsai Móni a Delila díszletében (fotó: Horváth Judit)

Forrás: MTI