A Bethlen Téri Színházban rendezték idén is az Arany Medál-díj átadó ünnepségét, tegnap a közönség jelölései és szavazatai alapján hat kategóriában osztották ki az elismeréseket. 

Ebben az évben is olyan színművészekre, rendezőkre és írókra lehetett voksolni, akik idén közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, illetve önálló kötetet publikáltak. 2022-ben Az év írója Szilágyi Zsófia Emma, Az év színésznője Pálmai Anna, Az év színésze Mucsi Zoltán, Az év filmrendezője Deák Kristóf, Az év legígéretesebb fiatal tehetsége pedig Staub Viktória lett. Az életműdíjat az Örkény Színház Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésze, Pogány Judit vehette át. A díjakat Tordai Teri és Kulka János adta át.

Az Arany Medál-díj egy non-profit kezdeményezés, amely nem jár pénzjutalommal. Alapítója, Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró és szerkesztő, a Premier művészeti magazin főszerkesztő-helyettese. Az Arany Medál-díj többek között azért unikális elismerés, mert nincsen előzetes jelöltlistája, nincsen kuratóriuma vagy zsűrije – az összes olyan díjra érdemesnek ítélt színészre, rendezőre és íróra lehet szavazni, aki az idei naptári évben művészi produktumot hozott létre.

Kiemelt kép: Az idei díjazottak (Fotó: Pozsonyi Zita)