Tegnap tartotta társulati záróülését a Vígszínház, ahol a hagyományokhoz híven átadták az évadban kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégáknak járó elismeréseket is.

A Varsányi Irén-emlékgyűrűt, amelyet Várkonyi Zoltán, a Vígszínház korábbi igazgatója a színház alapításának hetvenötödik, újjáépítésének húsz éves évfordulója alkalmából alapított, és amelyet kétévente ítél oda a társulat titkos szavazással az egyik színésznőnek, 2017 után másodszor is Szilágyi Csenge vehette át. A Harsányi Zsolt Emlékdíjat Vecsei H. Miklósnak ítélte a kuratórium, amelyet az az érdemes színész, színpadi szerző, színházi hírlapíró, színikritikus, dramaturg vagy rendező kaphat meg, aki az évad során a legtöbbet tette a magyar nyelv ápolásáért. A Roboz Imre Művészeti Emlékdíjat az a művészeti dolgozó kapja, aki a színpadi teljesítményén túlmutató társadalmi szerepvállalással erősíti a Vígszínházat, idén ebben az elismerésben ifj. Vidnyánszky Attila részesült A diktátorban nyújtott alakításáért és a Liliom című Molnár Ferenc darab megrendezéséért. A legjobb színésznőnek járó Ajtay Andor-emlékdíjat Kútvölgyi Erzsébet és Igó Éva, a legjobb férfiszínésznek járó elismerést pedig Hegedűs D. Géza vehette át. „A kiscsillag is csillag” díjjal járó emlékgyűrűt Tar Renáta kapta.

A nemrég alapított Vígszínház-díjat azok a művészek érdemelhetik ki, akik kiemelkedő és kreatív alkotómunkájukkal hozzájárulnak a Vígszínház sikerességéhez. Idén Antal Csaba díszlettervező (Hamlet, A diktátor, Baal), Wunderlich József színművész (A diktátorban és a Baal-ban nyújtott alakításáért), Majsai-Nyilas Tünde színművész (A vándorkutyában és a Baal-ban nyújtott alakításáért) és Kern András színművész (Az élet mint olyanban, a Játszd újra, Sam!-ben és a Bíborszigetben nyújtott alakításért) vehette át.

Kiemelt kép: A Vígszínház idei díjazottjai (Fotó: Szkárossy Zsuzsa)