December 18-án, az Európai Kulturális Alapítványban adták át az idei Városmajor 48 Irodalmi Társaság Alapítvány díjait: az Életműdíjat Tolnai Ottó, az Emlékérmet pedig Fehér Renátó költő kapta.

A Városmajor 48 Irodalmi Társaság Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy alkotóműhelyt, szakmai fórumot teremtsen a kortárs magyar írók, költők, műfordítók és kritikusok számára, akik egyaránt magukénak vallják Európa és a nemzeti kultúrák alapértékeit, az emberi méltóság és a társadalmi előítéletektől mentes szolidaritás gondolatát, megbecsülik és segítik egymás alkotó irodalmi munkásságát. Író-olvasó találkozók, felolvasóestek is fűződnek a nevükhöz, az alapítvány kuratóriuma pedig minden év decemberében ítéli oda az Életműdíjat a kortárs magyar irodalom egy-egy alkotójának.

A díjat először 2018-ban adták át, akkor Spiró Györgynek ítélték oda, a további években pedig olyan szerzők vehették át, mint Végel László, Rakovszky Zsuzsa, Nádasdy Ádám. 2022-ben új elismerést is alapítottak: a Városmajor 48 Irodalmi Jutalom Emlékérmet legelsőként Fehér Renátó költő kapta meg.

Kiemelt kép: Tolnai Ottó (Fotó: Valuska Gábor)