A Libri Könyvkereskedelmi Kft. a kultúra elhivatott pártolójaként legfontosabb feladatának az olvasás népszerűsítését tartja, ezért alapította meg 2016-ban a Libri irodalmi díjat és az ehhez kapcsolódó Libri irodalmi közönségdíjat, amivel a kortárs magyar irodalom népszerűsítését tűzte ki céljául. Ahogy arról korábban már beszámoltunk az elismerés nevezési kritériumainak 2020-ban összesen 155 könyv felelt meg, melyekből februárban 212  közéleti személyiség voksolt kedvenc könyveire. Az így kialakult tízes listából az öttagú szakmai zsűri (Bálint András, Beck Zoltán, Fullajtár Andrea, Károlyi Csaba, Szilágyi Zsófia) és a közönség választották ki két kedvencüket:

A Libri irodalmi díj nyertese 2021-ben Bereményi Géza Magyar Copperfield című regénye, a Libri irodalmi közönségdíjat pedig Grecsó Krisztián Magamról többet című verseskötete kapta.

A díjátadó ünnepséget idén is az online térben tartották, az érdeklődők a Libri Könyvesboltok Facebook-oldalán követhették élőben az eseményt, ahol Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója a következőképpen nyilatkozott: „A Libri irodalmi díjak célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a valóban értékes és fontos könyvekre, hogy azok méltó ismertségre tegyenek szert, és felkerülhessenek minden irodalombarát könyvespolcára. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen ismerhessék meg a kortárs magyar irodalom kiemelkedő alkotásait. A Libri büszke arra, hogy az általa alapított díj 10 döntős könyvére idén közel 21 000-en szavaztak. A díjakkal járó jutalom összege 2 millió forint, a díjazott könyvek pedig 30 millió forint médiatámogatást kapnak.”

Bereményi Géza Magyar Copperfield című régóta várt önéletrajzi regénye elsősorban a gyermek- és ifjúkorral foglalkozik, memoárja a magyar történelem krónikája emberközelből, emellett egy érzékeny művész vallomása élete meghatározó figuráinak és találkozásainak bemutatásán keresztül. A Grecsó Krisztián Magamról többet című kötetében található versek arra keresik a választ, hogy történeteink hogyan alakítják azt, akik vagyunk. Az író megrázó Balázsolás-ciklusa és felemelő apaság-versei az olvasót saját életének kérdéseivel is szembesítik.