A Látványtér 2023 kiállítás ünnepélyes finisszázsának keretében adták át Az év díszlettervezője, Az év jelmeztervezője és Az év bábtervezője 2023 szakmai díjakat. A díjátadóra a FUGA – Budapesti Építészeti Központban került sor.

A Látványtér 2023 díjat díszlettervező kategóriában Horváth Jenny vehette át a Moszkva-Peking Transzszimfónia című előadás terveiért. Jelmeztervező kategóriában Tihanyi Ildi érdemelte ki az elismerést a Túlélés – Posztapokaliptikus jövőbeli entitások című produkcióért. Bábtervező kategóriában Hoffer Károly lett a díjazott a Dekameron2023 című előadás bábjaiért. A szakmai díjakat Kocsis Rozi bábművész, a Vaskakas Bábszínház igazgatója adta át.

A 12. alkalommal megrendezett eseményre a nevezés nyitott volt, maga a díj jelképes, a hangsúly a szakma elismerésén volt: mindig a kiállító művészek szavazatai alapján dől el ugyanis, kik részesülhetnek az elismerésben. A tárgyakat, amelyeket a díjazottak átvehettek, ezúttal is az előző év legjobbjai készítették. A Látványtér 2023 kiállításon a szakma képviselői és a színházrajongók megismerhették az elmúlt színházi évad legjelentősebb díszlet- és jelmezterveit és azok megvalósulását, képzőművészeti és iparművészeti színvonalát.

Kiemelt kép: A Dekameron 2023 egyik jelenetének bábjai (Fotó: Piti Marcell)