Február 19-én nyílt meg a Látványtér 2021 című kiállítás, amelynek ismét a FUGA – Budapesti Építészeti Központ adott otthont, és amelyet idén a járványhelyzetre való tekintettel csak online formában tekinthettek meg az érdeklődők. A magyar jelmez- és díszlettervezők munkáit felvonultató tárlat a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának (Malát) közös szervezésében valósult meg.

Ahogy az már megszokott, a kiállító tervezők idén is megszavazták saját munkáik közül a legjobb alkotásokat: az Erkel Színház Manon Lescaut és az Eiffel Műhelyház A képzelt beteg (mindkettőt Szabó Máté rendezte – A szerk.) című előadásainak jelmeztervéért Füzér Annit, míg a Szegedi Szabadtéri programjában 2019-ben debütált Aida (rendező: Kesselyák Gergely – A szerk.) díszletéért Zeke Editet díjazták.

Az elismerések személyes átadására idén sem kerülhetett sor, így a 2020-as közönségdíjak átnyújtása is várat magára, amelyeket jelmeztervezőként Ignjatovic Kristina díszlettervező Bagossy Leventével és Kulumatuével megosztva nyert el. A szervezők a 2121-es közönségdíjra egész évben várják a szavazatokat a Malát honlapján, ahol az érdeklődők a feltöltött anyagokon keresztül képet kaphatnak a magyar színházművészet elmúlt két évadának képző- és iparművészeti aspektusairól.

Kiemelt kép: Jelenet az Aida című előadásból (Fotó: Szegedi Szabadtéri)