2002 óta október 24. (Kálmán Imre születésnapja és Lehár Ferenc halálozásának évfordulója) a Magyar Operett Napja. A jeles napot a Budapesti Operettszínházban Kálmán Imre Marica grófnő című operettjének bemutatójával és a teátrum kimagasló teljesítményt nyújtó művészeinek díjazásával ünnepelték. Az elismerések átadására az esti premier előadás előtt került sor.

A legígéretesebb pályakezdő számára létrehozott Marsallbotot Kiss Diána nyerte el, az elismerést a Csárdáskirálynőben (Szilvia), a János vitézben (Iluska) és a Mágnás Miskában (Rolla) nyújtott kimagasló alakításáért kapta. A legígéretesebb szubrettnek járó Bársony Rózsi gyűrűt, a tavalyi évad Marsallbot díjazottja, Széles Flóra vehette át. Az Évad Musicalszínésze Nádasi Veronika lett, aki hihetetlen munkabírásával, csodálatos hangjával és szikrázó tehetségével méltán vált a Budapesti Operettszínház egyik vezető művészévé. Az Évad Operettszínésze elismerést Erdős Attila kapta, aki remek énekhangján túl lenyűgöző színészi kvalitásokról és ellenállhatatlan humorérzékről tett tanúbizonyságot az elmúlt esztendőben. Foczman István műszaki projekt menedzser a színházban eltöltött 55 évnyi munkáját oklevéllel ismerték el. Kalocsai Zsuzsa Életmű díjat, Hegedűs Zsóka, a színház produkciós asszisztense pedig a Nagydíjat vehette át. A Musica Hungarica Kiadó díjait az intézmény alapítója, Éliás Tibor énekművész nyújtott át a nyerteseknek.

Kiemelt kép: A díjazottak (balról jobbra): Erdős Attila, Széles Flóra, Nádasi Veronika, Foczmann István, Kalocsai Zsuzsa, valamint Éliás Tibor, Kiss-B. Atilla (főigazgató) és Vincze Balázs (művészeti vezető) (fotó: Juhász Éva)