A koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon alakult az idei évad, így a legtöbb teátrum nem is tart szokott formában társulati záróülést, ám ennek ellenére a Vígszínházban a hagyományoknak megfelelően a mai napon átadásra kerültek a művészeti díjak.

A Harsányi Zsolt Emlékdíjat Grecsó Krisztiánnak ítélte a kuratórium, amelyet az az érdemes színész, színpadi szerző, színházi hírlapíró, színikritikus, dramaturg vagy rendező kaphat meg, aki az évad során a legtöbbet tette a magyar nyelv ápolásáért. A Roboz Imre Művészeti Emlékdíjat az a művészeti dolgozó kapja, aki a színpadi teljesítményén túlmutató társadalmi szerepvállalással erősíti a Vígszínházat, idén ebben az elismerésben Venczel Vera részesült. A legjobb 35 év alatti fiatal színésznek járó Hegedűs Gyula-emlékgyűrűt idén ifj. Vidnyánszky Attila nyerte el. A legjobb színésznőnek járó Ajtay Andor-emlékdíjat Waskovics Andrea, a legjobb férfiszínésznek járó elismerést pedig Wunderlich József vehette át. „A kiscsillag is csillag” díjjal járó emlékgyűrűt Gyöngyösi Zoltán kapta. A két éve alapított Vígszínház-díjat az idei évadban Sztevanovity Dusán, Magyar Péter produkciós igazgató és Maróti Zoltán gazdasági igazgató kapta.

A díjazottak mellett a társulat tagjai közül hárman jubilálnak: Hegedűs D. Géza 45 éve, Kern András 50 éve, Halász Judit 55 éve szolgálja tehetségével a Vígszínházat.

Kiemelt kép: Kern András (Fotó: Dömölky Dániel), Halázs Judit (fotó: Szkárossy Zsuzsa) és Hegedűs D. Géza (Fotó: Dömölky Dániel)