Április 23-tól a Karinthy Színházban is látható lesz Szabó Sebestyén László első nagyszínpadi rendezése, az Énekes madár, amelynek bemutatójára 2020 augusztusában került sor Gödöllőn

Az Énekes madár című szerelmes játék Tamási Áron egyik legszebb története: boldogságkeresés, szerelemkeresés, ég és föld közötti lebegés. Szereplői mi magunk vagyunk: mi, akik boldogságra, igaz, hű társra vágyunk. Döntéseinket a teljes élet elérésének érdekében hozzuk, ám a mélyben munkál egy meg nem nevezhető indulat, egy ősi, az emberi öntudat előtti erő – az ösztön, melynek senki sem parancsolhat. Kiből lesz énekes madár, és kiből emberi varjú? És vajon a kicsi madár legyőzheti a nagy varjakat? Ezekre a kérdésekre keresi többek között a választ a Tamási Áron Közalapítvány, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósult előadás. 

A történet szereplőit Katona Kinga (Gondos Eszter), Barta Ágnes (Gondos Regina), Szász Júlia (Gondos Magdolna), Bordás Roland (Bakk Lukács), Kovács Tamás (Préda Máté), Mészáros Martin (Kömény Móka), Szűcs Nelli (Kömény Ignácné) és Vrabecz Botond (több szerepben) kelti életre. A díszletet és a jelmezeket Ondraschek Péter tervezte, az előadást a Nemzeti Színház fiatal színművésze, Szabó Sebestyén László állította színpadra. 

Kiemelt kép: Mészáros Martin az Énekes madár című előadásban (Fotó: Karinthy Színház)