Mozart zenéje halhatatlan, megunhatatlan, egyszerre fenséges és játékos, drámai és kiegyensúlyozott, képes minden korosztályt megszólítani. Ezek a dallamok töltik meg idén is a Zeneakadémia koncerttermeit április 3-án, vasárnap. A Concerto Budapest és vendégművészei immár ötödik alkalommal idézik meg a zene örökérvényű mesterének szellemét kamaradarabokkal, versenyművekkel, misével és a kicsiknek is szóló műsorral.

„A Mozart-nap célja »csak« az, hogy boldogok legyünk ettől a csodálatos, kimeríthetetlen zenei forrástól” – mondta Keller András egy nemrég készült interjúban, és valóban, nem is kell ennél jobban felkészülni erre a tavaszi vasárnapra, amelyen bőven válogathatunk majd a különböző Mozart-művek közül. Elhangzik majd többek között a „Nagy” c-moll mise, amit a mai napig nem tudni, miért nem fejezett be Mozart, a zeneszerző szimfóniáinak legjava, versenyművek, kamaraművek, és természetesen idén sem marad el a Simon Izabella vezette gyermekprogram sem. A zenekar művészeihez olyan magyar karmesterek csatlakoznak majd, mint a historikus előadásmód egyik prominens alakjaként számontartott Vashegyi György, valamint Takács-Nagy Gábor, akihez Mozart zenéje különösen közel áll.

Az érdeklődők délelőtt 11 órától élvezhetik Mozart kiváló műveit, a zárókoncert pedig, 19 óra 30 perckor kezdődik. A nap részletes programját a Concerto Budapest honlapján lehet megtekinteni. 

Kiemelt kép: Mozart-nap (Fotó: concertobudapest.hu)