Április 28-tól Budapesten is látható lesz Willy Russel remekbe szabott, szívmelengető és sziporkázóan humoros sikerdarabja, a Shirley Valentine. A Centrál Színházban bemutatkozó előadásban Balsai Mónival találkozhatnak a nézők, a monodrámát Ujj Mészáros Károly rendezi, aki korábban olyan nagy sikerű produkciókat állított színpadra a teátrumban, mint a Büszkeség és balítélet két színészre, valamint a Mi történt Vegasban.

A történet főhőse, Mrs. Bradshaw egy nap Görögországba szóló repülőjegyet kap, ami gyökerestül felforgatja az életét. Szembe kell néznie fiatalkori önmagával, a szabadszellemű, lázadó Shirley Valentine-nal, aki Mrs. Bradshawként mára olyan magányossá vált, hogy élete sorsfordító döntéseit kénytelen a konyhafallal megbeszélni. Például, hogy elhagyja-e Liverpoolt és a férjét, hogy Kolombusz Kristóffal együtt elhajózzanak Klitorisz szigetére. Az előadást, ami a tatabányai Jászai Mari Színház közreműködésével, az NKA támogatásával jött létre, április végén a Centrál Színház mutatja be Budapesten: Fekete Anna díszletelemeinek felhasználásával, teljesen új köntösben, nagyobb szabású látványvilággal. Ujj Mészáros Károly, a darab rendezője az eredeti szöveg nagyon szórakoztató, angol humorát és a ma beszélt magyar nyelv frissességét egyaránt tükröző új fordítást is készített.

„Nagyon szeretem játszani Shirley Valentine-t, mert eszembe juttatja a saját kamaszkori vágyaimat, terveimet, gondolataimat a világról, és miközben szembesít azzal, amit esetleg sikerült elérnem, ráébreszt arra is, hogy mi volt azokból igazán fontos, és arra is, hogy mi lehetne akár most is egy új terv része. Azért is szeretem, mert nagyon sok pozitív energiát hordoz Shirley karaktere és az egész előadás. Azt mutatja meg, hogy az ember ki tud kerülni a mélypontjaiból hogyha bátor, és mer tenni magáért és az életéért” – árulta el a szerep kapcsán Balsai Móni.

Kiemelt kép: Balsai Móni a Shirley Valentine címszerepében (Fotó: Centrál Színház)