Anton Lachky, világhírű szlovák rendező-koreográfus immár harmadik alkalommal dolgozik együtt a Közép-Európa Táncszínház társulatával, a közös munka hívta életre az Ageless GenerationKortalan Nemzedék című előadást, amely február 22-én a Szegedi Nemzeti Színházban, majd február 29-én a Trafóban lesz látható, Budapesten.

Az előadás lenyűgöző történetek sorozatába vezeti be a nézőket, ahol minden lehetségesnek tűnik: fő üzenete, hogy az élet minden lépését egy játékmester uralja, amely immár egész generációkat képes rabul ejteni, és a sziporkázó happy end garantált. A színpadon örvénylő koreográfia olyan, mint a víz, hol lágyan körülölel, hol könnyed szeretetteljes érintéssel simogat, majd a következő pillanatban őrült módon hullámzik és magába szippant.

„Most hat éve, hogy ez a kapcsolat a társulattal elindult, és azt kell mondanom, hogy ez az egyik legszebb nemzetközi kapcsolatom. Mindenképpen meg kell őrizni, ápolni és megőrizni a jövőre nézve” – fogalmaz a rendező koreográfus. „Ez tehát a harmadik produkció. Jelenlegi felállás szerint, igyekszünk két év alatt mindig egy produkciót készíteni. Szóval a srácoknak van idejük megcsinálni, előadni, aztán frissen tartani. Ezzel szeretnénk frissen tartani a nézőket is, megtartaniaz éhséget és a türelmetlenséget, hogy visszatérjen a következő, meg a következő produkcióra is.” 

Az előadás koreográfiáját Anton Lachky egyedülálló módon készíti elő és vezeti. A táncosok által felépített színpadi dinamika, a virtuóz tánc és a színes jelenetek garantálják a nézőknek az izgalmas és lendületes élményt. A zene mindig kiemelt szerepet játszik Anton munkáiban: „A zene mindig is nagy részét képezte a munkáimnak. Igazából sosem a stílusa alapján választom, hanem tényleg a zenét használom vagy veszem a zenét, vagy arra választom a zenét, amit érzelmileg hordoz, vagy ahogyan támogat. Hogyan indítod el a dramaturgiát. Hogyan viszed el onnan, oda?  Csak egy bizonyos egyensúly kell hozzá. Lélegezni kell a dolgok között. Ahogy telik a nap, ahogy a kapcsolatod az emberekkel, ahogy telik az élet, így változik a dramaturgia és vele a zene is.” 

A különleges témaválasztásnak köszönhetően, a bemutató utáni napon, március 1-én feldolgozó beszélgetéssel várják a nézőket, melyen részt vesz Bereczki Enikő, generációs szakértő, A rejtélyes Z generáció című könyv szerzője, László Panna, a Refresher Magyarország riportere, illetve Mádi László művészeti vezető, a moderátorok Gerlits Réka, a társulat generál menedzsere és Tóth Sára Lujza, kommunikációs vezető lesznek.

Kiemelt kép: Jelenet az Ageless Generation – Kortalan Nemzedék című előadásból (Fotó: Selmeczi Mercédesz)